Confectionarea casetelor metalice

Casete pentru montaje

Pentru a face o cutie sau caseta la montajele realizate, puteți folosi diferite materiale, cum ar fi lemn, acril, metal sau o combinație de materiale. În acest caz, a fost folosit o foaie de tabla , care a fost indoita pentru a lua forma de „u”, (U), cu o pereche de flanșe 2 centimetri, care servesc ca suport pentru capacul de lemn sau tabla . Pe suprafata tablei se vor face gauri ce vor gazdui : comutatorul de aprindere, butoanele de control de ton și volum, ventilator, iesire difuzor, semnal de intrare, siguranță, cablul de alimentare. Aceste găuri s-au facut , cu excepția ventilatorului, ieșirea de difuzor și comutatorul, cu ajutorul burghielor de metal.

Este important să ne amintim că cutia trebuie să aibă toate orificiile necesare pentru cazarea adecvată a componentelor . Prin urmare, vă recomandăm să vă programați foarte bine procesul de realizare a casetei, înainte de vopsire.

Partea exterioara a ansambului este facuta din PAL si este realizata in forma unei cutii tunel .Lemnul a fost atașat cu lipici de lemn și insurubat cu șuruburi. S-au slefuit marginile pentru a da un finisaj neted. Amintiți-vă să lăsați cel puțin 5 mm de spațiu între cadru metalic și tunelul de lemn, pentru tapitare , cu materiale din imitație de piele sau alte materiale .

Durata de viață a amplificatorului depinde de o bună ventilație și permanenta asigurare a intervalului de temperatură recomandata de producătorul  de circuite integrate. Atunci când vorbim de proiecte de amplificatoare de putere acestea implică o intrare și o iesire de ventilatie . Aerul este circulat fortat in interiorul cutiei de la intrarea realizata in lateralul cutiei , prin care intra aer rece , pana la iesirea din spatele cutiei unde este asezat si ventilatorul . Aer cald va ieși fortat prin gaura ventilatorului . Aceste gauri au fost relizate  cu un burghiu de  2 inci.

Pentru realizarea tapitarii se curata ambale suprafete ce vor fi lipite . Se aplica pe ambele suprafete lipici sau orice alt adeziv disponibil . Se va avea in vedere ca materialul ce este lipit pe cutia de lemn sa fie bine intins pentru a nu exista cute ce arata inestetic la finalul proiectului. . Se va avea mare grija la margini pentru ca materialul sa se taie in asa fel incat sa nu fie vizibil lemnul odata terminata lucrare . In final se vor pune coltare de plastic la fiecare colt al cutiei .

Pentru o vizualizare a proiectului care m-a ajutat sa va descriu procesul mergeti la http://youtu.be/dNnXwSZco_0

 

Acesta a fost in mare tutorialul pentru realizare a casetelor pentru montaje ce electronistul amator ureaza sa le realizeze in cariera sa. Succes la mesterit

Materialul a fost tradus de pe site-ul  www.construyasuvideorockola.com

Anunțuri

3 gânduri despre „Confectionarea casetelor metalice

  1. Salut,
    Am nevoie de ajutor , vreau sa schimb un cip de pe o placa de circuit imprimat.
    Nr.meu de tel este 0724890971
    Multumesc
    Radu Marian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s