Cum executam lipituri cu cositor

Lipirea cu cositor

Lipirea cu cositor reprezinta principala forma de asamblare a pieselor  electronice, deoarece asigura o fixare mecanica rigida si un bun contact electric. Pentru efectuarea lipiturii se foloseste ciocanul de lipit .Acesta se incalzeste la o temperatura de 250 – 300 grade celsius ,superioara punctului de topire al aliajelor de cositor .  Ca decapant ( pentru curatarea chimica a suprafetelor ce se lipesc) se recomanda colofoniul (sacaz ) folosit fie in stare solida fie dizolvat in alcool ( spirt ).

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Lipirea se efectuaza in mai multe etape care urmate corect de catre electronistul amator vor da rezultate garantate.

  •  Se curata mecanic de catre electronistul amator suprafetele ce se vor lipi
  •  Ciocanul de lipit , incalzit in prealabil , va fi curatat la varf fie pe un burete umed fie pe o bucata de material abraziv ( aceasta din urma fiind mai putin indicata pentru ca deterioreaza varful ciocanului de lipit) dupa care se atinge cu varful o bucata de colofoniu pentru curatarea de oxizi.
  •  Se atinge cu varful o bucata de cositor care se intinde pe toata suprafata activa a acestuia dupa care se aplica varfului din nou colofoniu.
  •  Imediat dupa acesta etapa se atinge una din supafetele ce vor fi lipite si treptat colofoniul topit si cositorul se intind astfel efectuandu-se cositorirea suprafetei .
  •  Acelasi procedeu se aplica si celeilalte suparfete sau piese pentru o buna lipitura intre acestea
  •   Dupa cositorirea pieselor sau suprafetelor acestea se pun in contact simultan si cu ciocanul de lipit . Cositorul se va topi si se va intinde unind cele doua suprafete astfel efectuandu-se lipitura propriu-zisa

Pentru obtinerea unei bune lipituri electronistul trebuie sa exerseze si sa isi formeze mana altfel riscand sa deterioreze piese sau sa aiba esecuri in proiectele ce urmeaza a fi efectuate

googlef6cc613f97f54fbf.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s